Ştiri recente

turistic
gradi1

AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations

picture 3

Unitatea Administrativ-Teritorială Judeţul Satu Mare implementează proiectul AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387, în parteneriat cu Spitale şi Spital Universitar din Judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház), în calitate de lider de proiect și cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare (SJUSM), finanţat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Ungaria.

Picture4

sursa imagine: https://szimpatika.hu/

Proiectul AVC propune dezvoltarea infrastructurii de sănătate publică din cele două județe. Obiectivele specifice ale proiectului vizează dezvoltarea, prin dotarea cu aparatură specifică, a secțiilor de neurologie a celor două entități spitalicești. În cazul SJUSM este prevăzută înființarea unui Centru Stroke pentru urmărirea şi tratarea pacienţilor ce au suferit accidente vascular cerebrale, respectiv activități de comunicare şi de conștientizare a populației cu privire la aceste afecțiuni.

Investiția de înființare a Centrului Stroke prevede dotarea cu aparatură modernă de supraveghere şi îngrijire a bolnavilor pentru zece paturi din cadrul Secţiei Neurologie a SJUSM. UAT judeţul Satu Mare este responsabilă pentru activitățile de comunicare şi de conștientizare a populației.

  Finanțarea nerambursabilă obţinută se compune din fonduri europene (FEDR) şi cofinanțare națională, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener. Bugetul aferent UAT Judeţul Satu Mare este de 36.300 Euro, din care 30.855 Euro finanţare din partea Uniunii Europene, 4718,64 Euro cofinanţare asigurată de Guvernul României şi 726,36 Euro contribuţia proprie a UAT Judeţul Satu Mare.

Perioada de implementare a proiectului este: 01.02.2020 – 31.07.2022.

Partnership for a better future

 

În data de 8 aprilie 2022 a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare primul workshop organizat în cadrul proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

Workshop 1 AVC
Workshop 1 AVC
Workshop-1-AVC.pdf
599.4 KiB
37 Downloads
Details...

 

 

În data de 13 aprilie 2022 a avut loc la Hotel Aurora din Satu Mare Conferinţa de deschidere a proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

Conferinta Avc
Conferinta Avc
conferinta-avc.pdf
550.1 KiB
42 Downloads
Details...

 

 

 

În data de 10 mai 2022 a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Satu Mare al doilea workshop organizat în cadrul proiectului AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations, cod proiect ROHU387.

Workshop II
Workshop II
workshop-II.pdf
525.3 KiB
59 Downloads
Details...

 

 

 

gradi1