Ştiri recente

turistic
gradi1

Trasee sătmărene

1. Satu Mare şi monumentele sale

O plimbare prin oraşul Satu Mare oferă călătorului dovezi vii ale autenticităţii istorice şi culturale pe care acesta le posedă.
Plimbându-vă pe jos în jurul Pieţei Libertăţii puteți admira clădiri frumoase cu o arhitectură deosebită.
Vizitaţi Muzeul de Artă adăpostit în clădirea datată din secolul al XIX-lea, cunoscut în trecut drept ,,Casa Vecsey”, care dispune de o colecţie unică de picturi şi puteţi vedea şi Palatul Episcopal care datează din secolul al XIX-lea fiind construit la iniţiativa episcopului Ham Janos şi decorat cu imagini sculptate, picturi şi fresce impresionante.
Intraţi apoi la Muzeul de Istorie pentru a vedea artefactele datând din timpuri imemoriale. Mergeţi în vârful Palatului Administrativ – cea mai înaltă clădire civilă din România – şi urcaţi scările Turnului Pompierilor construit în 1904 – aşa numitul “Eiffel Tower,, de Satu Mare – pentru a putea admira panorama orașului şi dacă sunteţi norocoşi chiar şi Munţii Oaşului.
După un prânz delicios în restaurante cochete și primitoare, care combină gastronomia românească cu cea maghiară şi germană, continuaţi să vă familiarizaţi cu monumentele care reprezintă dovezi vii ale mozaicului cultural armonios şi unitar specific Judeţului Satu Mare. Puteți admira și vizita frumoasa Sinagogă, impresionanta Catedrală Romano-Catolică, apoi mergeţi pe strada alăturată pentru a vizita Catedralele Greco-Catolică si Ortodoxă plasate la doar câţiva metri distanţă una de cealaltă.

Imagini :
Muzeul de Arta

catedraka rom

greci

livada

Muzeul JUD

ortodoxa

palatul administrativ

palatul episcopal

sinagoga

turnul pompierilor

gradi1