Ştiri recente

turistic
gradi1
spital

Continuăm dezvoltarea sistemului medical sătmărean cu fonduri europene

Am pus în funcțiune noua aparatură medicală modernă achiziționată pentru secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare. Este vorba despre un ventilator invaziv și trei ventilatoare noninvazive destinate prematurilor și nou-născuților,

cu ajutorul cărora se va contribui semnificativ la creșterea șanselor de viață, chiar de vindecare a micilor pacienți. Aparatura medicală a fost recepționată în cursul zilei de marți, 28 iunie 2022, și a fost achiziționată prin proiectul transfrontalier „Intensive Care for Future”, derulat în parteneriat cu Spitalul Regional de Copii din Mukachevo – Ucraina.
În cadrul aceluiași proiect, în zilele următoare vor fi livrate și alte echipamente medicale pentru secția de Neonatologie – incubatoare, masa de resuscitare și ultrasonograf. Secția ATI a fost și ea dotată cu un ecograf și sunt în curs de livrare defibrilatoare, cărucioare de resuscitare, aparate de oxigen, un videoendoscop și videolaringoscoape, iar locația Tășnad a SJU va fi dotată cu un electrocardiograf, defibrilator și ecograf.
Valoarea totală a aparaturii pentru cele trei structuri medicale este de 511.880 de euro.
gradi1